Kreditkortland stjerner

KreditKortLand.se finansieras via annonslänkar - Läs ansvarsfriskrivning

Bensinkort Och Tankkort

Jämför det bästa bensinkort för dig

Author: Kristian Ole Roerbye

Skriven av

Kristian

Reviewer: Frederik

Granskad av

Frederik Nielsen

Jämför bensinkort enkelt och snabbt

Säker och pålitlig ansökningsprocess

Skräddarsydda rekommendationer av tankkort

re:member flex

remember flex kredit kort
ANSÖK NU

Affiliate link

*Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Bensinkort har blivit allt mer populära i Sverige, och det är lätt att förstå varför. Med stigande bränslepriser och ökande behov av att spara pengar, erbjuder bensinkort en praktisk lösning för bilägare. Genom att använda ett bensinkort kan du inte bara få rabatt på bränsle, utan även samla bonuspoäng och få tillgång till unika erbjudanden.

Denna artikel kommer att ge en översikt över vad bensinkort är, fördelarna med att använda dem, och vilka kort som är de bästa på marknaden. Dessutom kommer vi att ge tips om hur du väljer rätt bensinkort och hur du kan maximera fördelarna med ditt kort.

Table of Contents
 1. Jämför det bästa bensinkort för dig
 2. De Bästa Bensinkorten i Sverige
 3. Vad är ett Bensinkort?
 4. Fördelar med att Använda Bensinkort
 5. Hur Man Väljer Rätt Bensinkort
 6. Tips för Att Maximera Fördelarna med Bensinkort
 7. FAQ

De Bästa Bensinkorten i Sverige

KortBränslerabattBonuspoängCashbackÅrsavgiftFörsäkringar
Preem MastercardUpp till 25 öre/l1 poäng/kronaNejIngen första åretJa
Shell MastercardUpp till 15 öre/lJa1% på alla köp utanför ShellIngen första åretNej
OKQ8 Visa20 öre/lNej1% på alla köpIngenJa
Circle K MastercardUpp till 25 öre/l1 poäng/krona1% på alla köp utanför Circle KIngen första åretNej

Att välja rätt bensinkort kan göra en stor skillnad för din ekonomi. Här är en översikt över de bästa bensinkorten i Sverige, inklusive deras specifika fördelar och nackdelar.

Preem Mastercard

Preem Mastercard är ett populärt val bland svenska bilägare. Detta kort erbjuder flera fördelar som gör det attraktivt för dem som ofta tankar på Preems stationer.

Fördelar:

 • Bränslerabatt: Upp till 25 öre rabatt per liter när du tankar på Preem-stationer.
 • Bonuspoäng: Tjäna 1 poäng per krona du spenderar, som kan lösas in mot olika belöningar.
 • Flexibilitet: Ingen årsavgift första året och flexibla betalningsalternativ.
 • Försäkringar: Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår när du betalar resan med kortet.

Nackdelar:

 • Begränsad rabatt: Rabatten gäller endast på Preem-stationer.
 • Ränta: Hög ränta om du inte betalar hela fakturan varje månad.

Shell Mastercard

Shell Mastercard är ett annat bra alternativ för bilägare som ofta tankar på Shell-stationer. Kortet erbjuder flera fördelar som kan hjälpa dig att spara pengar på bränsle och andra köp.

Fördelar:

 • Bränslerabatt: Upp till 15 öre rabatt per liter när du tankar på Shell-stationer.
 • Cashback: 1% cashback på alla köp utanför Shell, upp till 500 kr per år.
 • Bonuspoäng: Tjäna poäng på varje köp som kan användas för bränsle eller andra produkter.
 • Ingen årsavgift: Inget årsavgift första året, vilket gör det till ett kostnadseffektivt val.

Nackdelar:

 • Begränsad cashback: Cashback är begränsad till 500 kr per år.
 • Ränta: Hög ränta om du inte betalar hela fakturan varje månad.

OKQ8 Visa

OKQ8 Visa är ett bensinkort som ger dig förmåner både vid bränsleköp och andra inköp. Kortet är särskilt bra för dem som ofta tankar på OKQ8-stationer.

Fördelar:

 • Bränslerabatt: 20 öre rabatt per liter när du tankar på OKQ8-stationer.
 • Cashback: 1% cashback på alla köp, vilket kan användas för framtida köp.
 • Försäkringar: Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår när du betalar resan med kortet.
 • Flexibilitet: Ingen årsavgift och flexibla betalningsalternativ.

Nackdelar:

 • Begränsad rabatt: Rabatten gäller endast på OKQ8-stationer.
 • Ränta: Hög ränta om du inte betalar hela fakturan varje månad.

Circle K Mastercard

Circle K Mastercard är ett bensinkort som ger fördelar vid tankning på Circle K-stationer. Kortet erbjuder också andra förmåner som gör det attraktivt för bilägare.

Fördelar:

 • Bränslerabatt: Upp till 25 öre rabatt per liter när du tankar på Circle K-stationer.
 • Bonuspoäng: Tjäna 1 poäng per krona du spenderar, som kan lösas in mot olika belöningar.
 • Cashback: 1% cashback på alla köp utanför Circle K, upp till 500 kr per år.
 • Ingen årsavgift: Ingen årsavgift första året.

Nackdelar:

 • Begränsad cashback: Cashback är begränsad till 500 kr per år.
 • Ränta: Hög ränta om du inte betalar hela fakturan varje månad.
bensinkort

Vad är ett Bensinkort?

Ett bensinkort är en typ av kreditkort som är speciellt utformat för att ge fördelar när du köper bränsle. Dessa kort erbjuds ofta av stora bensinstationskedjor och banker, och de ger rabatt på varje liter bränsle du köper.

Hur Bensinkort Fungerar

När du använder ett bensinkort för att betala för bränsle, registreras ditt köp och du får en viss procentuell rabatt, eller så samlar du poäng som kan lösas in mot framtida köp. Många bensinkort erbjuder också extra fördelar som rabatt på bilvårdsprodukter, matkassar eller andra varor på bensinstationen.

Skillnaden Mellan Bensinkort och Vanliga Kreditkort

Även om bensinkort fungerar på liknande sätt som vanliga kreditkort, är de specialiserade på att ge förmåner relaterade till bränsleinköp. Medan vanliga kreditkort kan erbjuda generella belöningar som cashback eller poäng på alla inköp, fokuserar bensinkort specifikt på att ge rabatt och förmåner vid köp av bränsle och andra produkter på bensinstationer.

Att förstå hur bensinkort fungerar och deras specifika fördelar kan hjälpa dig att välja rätt kort för dina behov och maximera dina besparingar på bränslekostnader.

Fördelar med att Använda Bensinkort

Bensinkort erbjuder flera fördelar som gör dem till ett attraktivt val för bilägare. Genom att förstå dessa fördelar kan du bättre utnyttja ditt kort och maximera dina besparingar. Här är några av de främsta fördelarna med att använda bensinkort.

Bränslerabatter

En av de mest uppenbara fördelarna med bensinkort är de bränslerabatter som erbjuds. Dessa rabatter kan variera beroende på kortet och den specifika bensinstationskedjan, men de kan ofta vara betydande. Medan vissa kort erbjuder en fast rabatt per liter, kan andra erbjuda procentuella rabatter som ökar beroende på hur mycket du tankar. Till exempel kan ett kort erbjuda 1 krona rabatt per liter, medan ett annat kan ge 2-3% rabatt på varje bränsleköp.

Dessa rabatter kan snabbt lägga sig och resultera i betydande besparingar, särskilt för de som kör mycket. För en person som tankar 50 liter bränsle i veckan kan en rabatt på 1 krona per liter resultera i en besparing på 200 kronor i månaden, eller 2400 kronor per år. Detta gör bensinkort till ett smart val för dem som vill minska sina bränslekostnader.

Bonuspoäng och Belöningar

Utöver direkta rabatter erbjuder många bensinkort också bonuspoäng och belöningar som kan användas för framtida inköp. Dessa poäng kan samlas varje gång du använder ditt kort, inte bara för bränsleköp utan även för andra varor och tjänster som erbjuds av bensinstationen. Poängen kan sedan lösas in mot gratis bränsle, varor i butiken eller till och med kontanter.

Vissa kort har också belöningsprogram som ger dig poäng för alla dina köp, oavsett var du handlar. Detta innebär att du kan samla poäng snabbare och använda dem för att sänka dina totala bränslekostnader. Till exempel, om ditt kort ger dig 1 poäng per krona du spenderar, och du samlar 10 000 poäng, kan du ofta lösa in dessa poäng för motsvarande värde i gratis bränsle eller andra belöningar.

Särskilda Förmåner och Erbjudanden

Många bensinkort erbjuder också särskilda förmåner och erbjudanden som gör dem ännu mer värdefulla. Dessa kan inkludera allt från rabatter på bilvårdsprodukter och service till exklusiva erbjudanden på mat och dryck i bensinstationens butik. Vissa kort erbjuder också rabatter på försäkringar och andra tjänster som kan vara användbara för bilägare.

Ett exempel på en särskild förmån kan vara rabatterade priser på biltvättar eller gratis tillgång till luft och vatten för dina däck. Andra kort kan erbjuda rabatter på hyrbilar eller hotellbokningar, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för de som reser mycket.

Förmånerna varierar beroende på kort och utgivare, men genom att jämföra olika kort kan du hitta det som erbjuder de bästa förmånerna för dina behov. Dessa extra förmåner kan göra ditt bensinkort ännu mer värdefullt och bidra till ytterligare besparingar.

Ekonomisk Kontroll och Budgetering

En annan stor fördel med bensinkort är den ökade ekonomiska kontroll och budgetering som de erbjuder. Genom att använda ett bensinkort kan du enkelt spåra dina bränslekostnader och få en tydlig bild av hur mycket du spenderar på bränsle varje månad. Många bensinkort erbjuder onlinekonton och mobilappar där du kan se dina transaktioner i realtid, vilket gör det enkelt att hålla koll på dina utgifter.

Dessutom kan vissa bensinkort erbjuda budgeteringsverktyg och utgiftsrapporter som hjälper dig att planera dina bränslekostnader och identifiera områden där du kan spara pengar. Till exempel kan du få en månadsrapport som visar hur mycket du har spenderat på bränsle jämfört med föregående månad, vilket kan hjälpa dig att justera din budget och hitta sätt att minska dina kostnader.

Bensinkort kan också hjälpa dig att undvika oväntade utgifter genom att erbjuda bränslekostnadsvarningar och påminnelser om när det är dags att fylla på. Detta kan vara särskilt användbart för de som har en stram budget och vill undvika att överskrida sina bränslekostnader.

Sammanfattning av Fördelarna

Bensinkort erbjuder en rad fördelar som kan hjälpa dig att spara pengar och få ut mer av dina bränsleköp. Genom att utnyttja bränslerabatter, samla bonuspoäng, dra nytta av särskilda förmåner och erbjudanden, och få bättre ekonomisk kontroll och budgetering, kan du göra dina bränslekostnader mer hanterbara och kostnadseffektiva.

Att välja rätt bensinkort och använda det effektivt kan leda till betydande besparingar och förmåner, vilket gör det till ett smart val för alla bilägare. I nästa sektion kommer vi att titta närmare på de bästa bensinkorten i Sverige och vad de har att erbjuda.

Hur Man Väljer Rätt Bensinkort

Att välja rätt bensinkort kan verka överväldigande med alla alternativ som finns tillgängliga. Här är några viktiga faktorer att överväga för att hjälpa dig hitta det bästa bensinkortet för dina behov.

Räntor och Avgifter

Räntor och avgifter är en viktig faktor att överväga när du väljer ett bensinkort. Vissa kort erbjuder låga eller inga årsavgifter, medan andra kan ha höga räntor om du inte betalar hela fakturan varje månad. Kontrollera också om det finns andra avgifter, som valutaväxlingsavgifter eller uttagsavgifter. Ett kort med låg ränta och få avgifter är oftast det mest ekonomiska alternativet.

Belöningssystem och Cashback

Belöningssystem och cashback är en annan viktig aspekt. Vissa bensinkort erbjuder poäng för varje krona du spenderar, som kan lösas in mot gratis bränsle eller andra belöningar. Andra kort erbjuder cashback på alla köp, vilket kan vara fördelaktigt om du handlar mycket. Se till att välja ett kort med ett belöningssystem som passar din livsstil och dina inköpsvanor.

Anslutna Bensinstationer och Nätverk

Det är också viktigt att överväga vilka bensinstationer och nätverk som kortet är anslutet till. Vissa kort erbjuder rabatter och förmåner endast på specifika bensinstationer. Om du ofta tankar på en viss kedja, se till att ditt kort är giltigt där för att maximera dina besparingar. Ett kort som är brett accepterat kan vara mer fördelaktigt om du reser mycket och behöver flexibilitet.

Tips för Att Maximera Fördelarna med Bensinkort

Att använda ditt bensinkort på ett smart sätt kan hjälpa dig att maximera fördelarna och spara ännu mer pengar.

Hur Man Använder Bensinkort Effektivt

För att använda ditt bensinkort effektivt, se till att alltid betala hela fakturan varje månad för att undvika höga räntekostnader. Använd kortet för alla dina bränsleköp och dra nytta av de rabatter och poäng som erbjuds. Håll koll på dina utgifter med hjälp av kortutgivarens app eller onlinekonto.

Kombinera Bensinkort med Andra Rabatter

Många bensinkort kan kombineras med andra rabatter och erbjudanden för att maximera dina besparingar. Till exempel, om din bensinstation erbjuder en lojalitetsprogram, kan du använda ditt bensinkort tillsammans med detta för att samla ännu fler poäng och rabatter. Var också uppmärksam på kampanjer och specialerbjudanden som kan ge extra förmåner.

Vanliga Misstag att Undvika

Ett vanligt misstag är att inte läsa igenom villkoren noggrant innan man ansöker om ett bensinkort. Se till att du förstår alla avgifter, räntor och villkor som gäller för kortet. Ett annat misstag är att inte betala hela fakturan varje månad, vilket kan leda till höga räntekostnader. Slutligen, undvik att använda ditt bensinkort för köp som inte ger några belöningar eller rabatter, för att maximera dina besparingar.

Att välja och använda rätt bensinkort kan leda till betydande besparingar och förmåner. Genom att överväga räntor och avgifter, belöningssystem, och anslutna bensinstationer, samt genom att använda kortet effektivt och kombinera det med andra rabatter, kan du få ut mesta möjliga av ditt bensinkort.

FAQ

Frequently Asked Questions

Att ansöka om ett bensinkort är enkelt. Du kan oftast göra det online via kortutgivarens webbplats. Fyll i ansökningsformuläret med dina personuppgifter, ekonomisk information och välj vilket kort du vill ha. Efter att du har skickat in ansökan, kommer kortutgivaren att genomföra en kreditkontroll innan de godkänner din ansökan.

Krav på ansökan varierar mellan olika kortutgivare, men generellt sett behöver du vara minst 18 år gammal, ha en stabil inkomst och en god kreditvärdighet. Vissa kortutgivare kan också kräva att du är svensk medborgare eller har permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Om ditt bensinkort tappas bort eller blir stulet, bör du omedelbart kontakta kortutgivaren för att spärra kortet. De flesta kortutgivare har en kundtjänstlinje som är öppen dygnet runt för sådana situationer. Efter att kortet har spärrats, kommer en ersättningskort att skickas till dig. Det är också en bra idé att regelbundet kontrollera dina kontoutdrag för att upptäcka eventuella misstänkta transaktioner.

Gnm. bedømmelse 5 / 5. Stjerner: 2

Ingen bedømmelser endnu