Kreditkortland stjerner

KreditKortLand.se finansieras via annonslänkar - Läs ansvarsfriskrivning

Kreditkort för resor

Jämför det bästa resekreditkort för dig

Author: Kristian Ole Roerbye

Skriven av

Kristian

Reviewer: Frederik

Granskats av

Frederik Nielsen

Jämför resekreditkort enkelt och snabbt

Säker och pålitlig ansökningsprocess

Skräddarsydda rekommendationer av resekort

Bank Norwegian Kreditkort

banknorwegian kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

*Räkneexempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

Utforska världen med ett kreditkort för resor. Oavsett om det är affärsresor eller semesteräventyr, erbjuder ett kreditkort för resor unika förmåner som kan göra dina resor mer belönande och bekymmersfria. Från generösa flygpoäng och hotellrabatter till omfattande reseförsäkringar, tillgång till loungerna på flygplatser och en värdefull tjänst som concierge, är dessa kort utformade för att komplettera en mobil livsstil.

Med vår omfattande jämförelse av marknadens främsta resekort kan du hitta det kort som matchar dina behov, hjälper dig att spara på resekostnader och ger dig exklusiva förmåner som lyfter din reseupplevelse till nya höjder.

Table of Contents
 1. Jämför det bästa resekreditkort för dig
 2. De bästa kreditkorten för resor 2024
 3. Vad är ett resekreditkort?
 4. Olika fördelar och förmåner på resan
 5. Så väljer du rätt kreditkort för dina resor
 6. Att tänka på när du använder kortet på resan
 7. FAQ

De bästa kreditkorten för resor 2024

Bank Norwegian Kreditkort

banknorwegian kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

re:member flex

remember flex kreditkort utan årsavgift
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Resurs Classic

Resurs-Classic-kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm.avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Northmill Kreditkort

northmill-kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Exempel: För en kredit på 50 000 kr med 12,9 % årlig ränta (rörlig) över ett år med 12 amorteringar, en uttagsavgift på 195 kr och en månatlig administrativ avgift på 19 kr är det totala beloppet som ska återbetalas 53 999 kr (4 500 kr) per månad) och den effektiva räntan 15,4 %

Vad är ett resekreditkort?

Ett resekreditkort, även känt som ett resekort, är specialdesignat för att ge mervärde och fördelar till de som reser ofta. Till skillnad från standardkreditkort erbjuder resekreditkort en rad specifika förmåner som optimerar och förbättrar reseupplevelsen.

Här utforskar vi vad som gör ett resekreditkort unikt och hur det skiljer sig från traditionella kreditkort.

Reserelaterade Förmåner

 • Bonuspoäng på resor: Många resekort erbjuder poäng eller miles för varje krona du spenderar, särskilt på reserelaterade köp som flygbiljetter och hotellvistelser.
 • Reseförsäkring: Ett robust resekreditkort inkluderar ofta en omfattande reseförsäkring som skyddar dig mot oväntade händelser under dina resor.
 • Tillgång till flygplatslounger: Gratis eller rabatterad tillgång till flygplatslounger världen över är en populär förmån som erbjuder en plats för avkoppling och arbete före flygningen.
 • Inga valutapåslag: Många resekort avstår från de vanliga valutapåslagen, vilket gör dem idealiska för köp i utländsk valuta.

Partnerskap och Samarbeten

Vissa resekort är utgivna i samarbete med flygbolag eller hotellkedjor och erbjuder specifika förmåner och belöningar kopplade till dessa partners, som bonuspoäng som kan lösas in mot flygresor eller hotellnätter.

Concierge Service

Ett resekreditkort kan inkludera en concierge-service, som hjälper dig att boka restauranger, hitta evenemang eller lösa andra rese-relaterade förfrågningar.

Hur skiljer det sig?

Till skillnad från vanliga kreditkort, som kanske fokuserar mer på generella cashback erbjudanden eller poängsystem för alla typer av köp, är resekreditkort skräddarsydda för den frekventa resenärens behov och spenderingsmönster. De erbjuder inte bara ekonomiska förmåner utan också tjänster och bekvämligheter som gör resandet smidigare och mer njutbart.

Genom att välja ett resekreditkort kan resenärer maximera sina belöningar och förmåner på ett sätt som passar deras livsstil, vilket gör varje resa lite mer givande.

resekort

Olika fördelar och förmåner på resan

Resekreditkort är inte bara betalningsmedel; de är fullmatade med förmåner som är avsedda att göra varje aspekt av din resa bättre. Här utforskar vi de olika förmånerna som erbjuds av resekort, både före och under din resa.

Förmåner före resan

 • Bonuspoäng och miles: Tjäna poäng eller miles för varje krona du spenderar, särskilt på reserelaterade köp. Dessa kan sedan användas för att boka flygresor, hotellvistelser och andra reseupplevelser.
 • Conciergetjänster: Få hjälp med att planera din resa, boka bord på restauranger, köpa biljetter till evenemang eller organisera speciella överraskningar. Conciergetjänsten är din personliga assistent som är redo att underlätta din resplanering.
 • Exklusiva rabatter: Dra nytta av rabatter på flygbiljetter, hotellbokningar, hyrbilar och andra rese-relaterade tjänster, vilket kan ge avsevärda besparingar över tid.

Förmåner under resan

 • Reseförsäkring: Omfattande försäkringsskydd som kan inkludera avbeställningsskydd, förseningsskydd, bagageskydd, och reseolycksfallsförsäkring, ger dig trygghet på din resa.
 • Tillgång till flygplatslounger: Slappna av eller arbeta i bekväma flygplatslounger innan din flygning, ofta med kostnadsfria drycker, snacks, och Wi-Fi.
 • Självriskeliminering på hyrbilar: Många resekort erbjuder förmåner som täcker självrisken på hyrbilsförsäkringar, vilket kan spara dig en betydande summa pengar.
 • Inget valutapåslag: Använd ditt kort utomlands utan extra kostnader för valutaväxling, vilket gör det mer kostnadseffektivt att spendera utomlands.

Andra förmåner att ha koll på

 • Nödassistans utomlands: Vissa kort erbjuder tjänster som nödassistans och snabb ersättning av kort om ditt kort skulle försvinna eller bli stulet på resan.
 • VIP-behandling: Få speciell behandling på hotell, flygplatser och andra platser, inklusive uppgraderingar och tidig incheckning eller sen utcheckning på hotell.

Att förstå och utnyttja dessa förmåner kan inte bara ge ekonomiska besparingar utan även förbättra din reseupplevelse markant. Genom att välja ett resekreditkort som passar dina resevanor kan du njuta av förmåner som gör varje resa lite mer belönande och bekymmersfri.

Kreditkort för resor

Så väljer du rätt kreditkort för dina resor

Att välja rätt kreditkort för resor beror på en noggrann bedömning av dina resebehov. Tänk på hur ofta du reser och vilka typer av resor du föredrar. Om du reser internationellt är kort utan valutapåslag viktiga, medan frekventa resenärer kan värdera förmåner som flygplatslounge-tillgång.

Se över kortets försäkringar och hur poäng kan tjänas och användas. Jämför årsavgiften mot de förmåner du får och titta på hur andra resenärer upplever kortet. Ett genomtänkt val kan förbättra dina resor avsevärt.

Att tänka på när du använder kortet på resan

När du använder ditt resekort utomlands är det viktigt att maximera dess förmåner samtidigt som du hanterar risker och undviker fallgropar.

Här är några tips för att använda ditt resekreditkort på bästa sätt under dina resor:

Säkerhetskopiera din information: Ha en säkerhetskopia av ditt kreditkorts information och kundtjänstnummer på ett säkert ställe om ditt kort skulle bli stulet eller förlorat.

Meddela din bank: Informera din bank om dina resplaner för att undvika att dina transaktioner misstas för misstänkta och ditt kort blir spärrat.

Använd säkra nätverk: Var försiktig med att använda ditt kreditkort över offentliga Wi-Fi-nätverk. Använd säkra, lösenordsskyddade nätverk för att minska risken för datastöld.

Känn till din PIN-kod: Vissa länder kräver PIN-kod snarare än signatur för kreditkortstransaktioner, så se till att du känner till din PIN-kod innan du reser.

Övervaka ditt konto: Håll ett öga på ditt kreditkortskonto under och efter din resa för att snabbt upptäcka och åtgärda obehöriga transaktioner.

Förstå valutaväxlingsavgifter: Även om ditt resekort inte har några valutapåslag, är det bra att förstå hur omvandlingskurserna fungerar så att du inte blir förvånad över växelkursen som tillämpas på dina köp.

Försäkringsförmåner: Var medveten om hur du aktiverar och använder reseförsäkringar som erbjuds genom ditt kort, inklusive vad som krävs för att göra anspråk om något oförutsett inträffar.

Genom att följa dessa råd kan du använda ditt resekreditkort effektivt och säkert, samtidigt som du får ut mesta möjliga av dess förmåner under dina resor.

FAQ

Vanliga frågor och svar om Kreditkort för resor

Reseförsäkring på ett resekreditkort kan inkludera skydd som avbeställningsskydd, förseningsskydd, förlorat bagage och reseolycksfall, vilket ger dig ekonomiskt skydd och sinnesro under dina resor.

Poängsystem på resekreditkort tillåter dig att tjäna poäng eller miles för varje krona du spenderar, särskilt på reserelaterade köp. Dessa poäng kan sedan lösas in mot flygresor, hotellvistelser eller andra resebelöningar.

Många resekreditkort erbjuder fördelen av att inte ha några valutapåslag eller utländska transaktionsavgifter, vilket gör dem idealiska för internationella köp.

För att välja det bästa resekreditkortet bör du överväga hur ofta du reser, vilka typer av resor du gör, och vilka specifika reseförmåner som matchar dina behov och spenderingsmönster bäst.

Gnm. bedømmelse 5 / 5. Stjerner: 1

Ingen bedømmelser endnu