Kreditkortland stjerner

KreditKortLand.se finansieras via annonslänkar - Läs ansvarsfriskrivning

Kreditkort med cashback

Jämför det bästa kreditkortet med cashback

Author: Kristian Ole Roerbye

Skriven av

Kristian

Reviewer: Frederik

Granskad av

Frederik Nielsen

Jämför kreditkort med cashback enkelt och snabbt

Säker och pålitlig ansökningsprocess

Skräddarsydda rekommendationer av kreditkort med cashback

Bank Norwegian Kreditkort

banknorwegian kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

*Räkneexempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

Få pengar tillbaka på varje köp med ett kreditkort med cashback. Denna artikel guidar dig genom de bästa cashback korten i 2024, där du kan tjäna återbäring på allt från dagligvaror till specialbutiker.

Upptäck hur du kan optimera dina inköp och få mer värde för varje spenderad krona.

Table of Contents
 1. Jämför det bästa kreditkortet med cashback
 2. De bästa kreditkorten med cashback 2024
 3. Vad är cashback?
 4. Olika typer av cashback kreditkort
 5. Hur cashback betalas ut
 6. Skillnaden mellan bonus och cashback
 7. För vem passar ett cashback-kreditkort?
 8. Jämför kreditkort med cashback
 9. Hur mycket cashback kan man få?
 10. Tips för att maximera cashback
 11. FAQ

De bästa kreditkorten med cashback 2024

Bank Norwegian Kreditkort

banknorwegian kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

re:member flex

remember flex kreditkort utan årsavgift
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Resurs Classic

Resurs-Classic-kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm.avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Northmill Kreditkort

northmill-kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Exempel: För en kredit på 50 000 kr med 12,9 % årlig ränta (rörlig) över ett år med 12 amorteringar, en uttagsavgift på 195 kr och en månatlig administrativ avgift på 19 kr är det totala beloppet som ska återbetalas 53 999 kr (4 500 kr) per månad) och den effektiva räntan 15,4 %

Vad är cashback?

Cashback är en form av belöning som kreditkortsföretag erbjuder sina användare. Konceptet är enkelt: för varje köp du gör med ditt kreditkort får du en viss procent av beloppet tillbaka. Denna återbäring kan vara i form av pengar, poäng eller krediter på ditt konto och är ett sätt för kreditkortsföretag att uppmuntra till användning av deras kort.

Hur fungerar cashback?

 1. Procentbaserad återbäring: När du gör ett köp med ett cashback kreditkort får du en procentandel av köpesumman tillbaka. Procentsatsen varierar beroende på kortet och kan ibland vara högre för vissa kategorier av köp, som matvaror eller bensin.
 2. Cashback på specifika köp: Vissa kreditkort erbjuder högre cashback-satser på inköp gjorda i specifika butiker eller på vissa varukategorier. Det kan också finnas tidsbegränsade erbjudanden där du kan tjäna extra cashback.
 3. Beräkning av cashback: Cashback beräknas vanligtvis på det totala inköpsbeloppet. Om du till exempel har ett kreditkort som erbjuder 2% cashback och du gör ett köp på 1000 kr, får du 20 kr tillbaka.
 4. Utbetalning av cashback: Återbäringen kan betalas ut månadsvis eller årligen, beroende på kreditkortsföretagets policy. I vissa fall kan du använda cashbacken direkt för att betala av ditt kreditkortssaldo, medan andra kort kan låta dig överföra återbäringen till ditt bankkonto eller lösa in den mot presentkort och andra belöningar.

Cashback är ett effektivt sätt att spara pengar på dina regelbundna utgifter och få extra värde från dina kreditkortstransaktioner. Genom att välja ett kreditkort som matchar dina köpvanor kan du maximera mängden cashback du tjänar.

Här är en tabell som illustrerar exempel på hur mycket cashback man kan tjäna med olika belopp och cashback-procentsatser.

Årlig utgift1 % Cashback1,5 % Cashback2 % Cashback
20 000 kr200 kr300 kr400 kr
30 000 kr300 kr450 kr600 kr
40 000 kr400 kr600 kr800 kr
50 000 kr500 kr750 kr1 000 kr
75 000 kr750 kr1 125 kr1 500 kr
100 000 kr1 000 kr1 500 kr2 000 kr
150 000 kr1 500 kr2 250 kr3 000 kr
200 000 kr2 000 kr3 000 kr4 000 kr
Tabellen visar en tydlig jämförelse och ger en ökad förståelse för potentialen i cashback-belöningar.
kreditkort med cashback

Olika typer av cashback kreditkort

Cashback kreditkort kommer i olika former, var och en designad för att passa olika spenderingsvanor och livsstilar. Här utforskar vi de vanligaste typerna av cashback kort för att hjälpa dig att hitta det som bäst matchar dina behov.

Universella Cashback kort

Dessa kort erbjuder en fast cashback procent på alla inköp, oavsett kategori. De är idealiska för konsumenter som söker enkelhet och vill tjäna återbäring utan att behöva hålla reda på olika belöningsnivåer.

Kategori-specifika Cashback kort

Dessa kort erbjuder högre cashback-procent för specifika inköpskategorier, som matvaror, bensin eller restauranger. Kategorier kan vara fasta eller rotera kvartalsvis. Konsumenter som spenderar regelbundet inom dessa kategorier kan dra stor nytta av dessa kort.

Kort med förstärkt cashback på utvalda butiker

Vissa cashback-kort samarbetar med specifika butiker eller varumärken för att erbjuda extra återbäring när du handlar där. Dessa är perfekta för kunder som ofta handlar från dessa butiker.

Kort med anpassningsbar cashback

En del kreditkort låter dig välja en eller flera kategorier där du vill tjäna högre cashback. Detta ger en flexibilitet att anpassa kortet efter dina ändrade spenderingsmönster.

Kort med inledande cashback bonus

Vissa kort erbjuder en inledande bonus i form av extra cashback under de första månaderna eller när du spenderar en viss summa pengar. Dessa är utmärkta för de som planerar större inköp och vill maximera sin återbäring snabbt.

Hur cashback betalas ut

Cashback från kreditkort kan betalas ut på olika sätt beroende på kortutgivarens policy. Förståelsen av dessa utbetalningsmetoder är viktig för att du ska kunna maximera fördelarna med ditt cashback-kreditkort. Här går vi igenom de vanligaste metoderna för hur cashback vanligtvis betalas ut till kortinnehavare:

Kredit på Konto

Den mest direkta metoden är när cashbacken krediteras direkt till ditt kreditkortskonto. Denna återbäring kan sedan användas för att minska din månatliga faktura eller täcka framtida inköp. I vissa fall kan cashbacken endast användas för att täcka inköp och inte för att direkt minska din utestående skuld.

Banköverföring eller Check

Vissa kortutgivare erbjuder möjligheten att överföra din cashback direkt till ditt bankkonto eller skicka den till dig i form av en check. Detta ger dig större frihet att använda din återbäring som du önskar, oberoende av kreditkortet.

Återbäring i form av poäng

Ibland omvandlas cashback till poäng som kan användas inom kortutgivarens belöningsprogram. Dessa poäng kan sedan användas för att köpa varor, tjänster, resor eller till och med presentkort genom kortutgivarens partners.

Årlig Utbetalning

Medan vissa kort ger dig cashback månadsvis, väljer andra att betala ut den ackumulerade cashbacken en gång per år. Detta kan ses som en årlig bonus som kan hjälpa till med större inköp eller ge en ekonomisk buffert vid årets slut.

Tröskel för Utbetalning

Det är inte ovanligt att det finns en tröskel för när cashback kan utbetalas. Du kanske måste ackumulera en viss mängd återbäring innan den kan krediteras ditt konto eller överföras till dig.

Skillnaden mellan bonus och cashback

När det kommer till kreditkortsförmåner kan både bonusprogram och cashback erbjuda värdefulla belöningar, men det är viktigt att förstå skillnaderna mellan dessa två typer av förmåner för att kunna välja det kreditkort som bäst passar dina behov.

Bonusprogram

 • Struktur: Bonusprogram på kreditkort ackumulerar poäng eller miles baserat på dina inköp. Antalet poäng du tjänar per krona kan variera beroende på köpkategorier eller specifika kampanjer.
 • Användning: Poängen eller milesen kan ofta användas för att lösa in belöningar som resor, hotellvistelser, varor, eller till och med upplevelser. I vissa fall kan du även konvertera poäng till presentkort eller rabatter på utvalda butiker eller tjänster.
 • Flexibilitet: Bonusprogram tenderar att erbjuda mer flexibilitet i hur du kan använda dina ackumulerade poäng, men det kan också vara mer komplicerat att förstå och optimera värdet av dina belöningar.

Cashback

 • Struktur: Cashback är mer direkt och förståelig; du får en procentuell återbäring baserat på dina inköp. Procentsatsen är vanligtvis fast men kan öka för vissa köpkategorier eller under specifika kampanjer.
 • Användning: Cashback återbetalas vanligtvis direkt till ditt kreditkortskonto, vilket minskar din månatliga faktura, eller så kan det sättas in på ditt bankkonto beroende på kortutgivarens policy.
 • Flexibilitet: Medan cashback är enklare att förstå och använda än poäng från bonusprogram, är det vanligtvis mindre flexibelt när det gäller användningsmöjligheter. Cashback ger dig pengar tillbaka, inte poäng att lösa in mot varor eller tjänster.

Att välja mellan ett kreditkort med ett bonusprogram eller cashback beror på dina personliga spenderingsvanor och hur du föredrar att få belöningar. Om du värderar enkelhet och vill ha en tydlig finansiell förmån kan cashback vara det bästa valet. Å andra sidan, om du föredrar att samla poäng för att lösa in mot resor eller andra belöningar, kan ett bonusprogram vara mer fördelaktigt.

För vem passar ett cashback-kreditkort?

Cashback kreditkort är ett attraktivt alternativ för många konsumenter, men de passar särskilt bra för vissa typer av spenderare. Att förstå din egen spenderingsprofil kan hjälpa dig att avgöra om ett cashback kreditkort är det rätta valet för dig.

Den Reguljära Konsumenten

Personer som använder sitt kreditkort för regelbundna inköp, som matvaror, bensin och andra vardagsutgifter, kan dra stor nytta av ett cashback kreditkort. Genom att få en procentandel tillbaka på varje köp kan de ackumulera betydande belöningar över tid.

Den Strategiska Shopparen

Konsumenter som är strategiska med sina inköp och kan utnyttja högre cashback satser i specifika kategorier eller under vissa kampanjer kan maximera sina belöningar. Om du till exempel spenderar mycket på restauranger eller resor och ditt kort erbjuder högre cashback för dessa kategorier, kan du tjäna mer återbäring.

Den Höga Utgiftsprofilen

Personer som använder sitt kreditkort för stora eller frekventa inköp kan ackumulera betydande cashback-belöningar. Ett cashback kreditkort är särskilt fördelaktigt för dem eftersom de högre utgifterna resulterar i högre återbäring.

Den Ekonomiskt Medvetna Användaren

Konsumenter som vill ha en enkel och förutsägbar belöningsstruktur utan att behöva bekymra sig om poängsystem eller inlösenmöjligheter kan föredra cashback kreditkort. Dessa kort erbjuder en transparent förmån som är lätt att förstå och utnyttja.

Den Flexibla Konsumenten

För personer som föredrar flexibiliteten att få belöningar i form av pengar snarare än poäng eller miles, erbjuder cashback-kreditkort en direkt monetär förmån som kan användas på vilket sätt de än önskar.

Jämför kreditkort med cashback

När du jämför cashback-kreditkort är det viktigt att inte bara titta på återbäringens storlek. Andra faktorer spelar också en stor roll i hur värdefullt kortet verkligen är för dig. Här är några nyckelaspekter att överväga när du jämför olika cashback-kreditkort:

Cashback-procent

 • Grundläggande Återbäring: Titta på grundprocenten för cashback och jämför den mellan olika kort. Vissa kort erbjuder en fast återbäringssats på alla köp, medan andra har högre procentsatser för specifika kategorier.
 • Bonuskategorier: Kontrollera om kortet erbjuder högre cashback i vissa kategorier och om dessa kategorier matchar dina vanliga utgifter.

Avgifter

 • Årsavgifter: En hög årsavgift kan snabbt äta upp de belöningar du tjänar. Räkna ut om cashbacken du tjänar överstiger eventuella årsavgifter.
 • Övriga Avgifter: Titta på avgifter för valutapåslag, kontantuttag och andra potentiella avgifter som kan påverka kortets värde.

Räntor

 • Räntefria Dagar: Kontrollera antalet räntefria dagar och räntesatserna för att bedöma hur kortet passar dina betalningsvanor.
 • Effekt av Ränta på Återbäring: Om du tenderar att bära ett saldo på ditt kort, kan de räntekostnader som tillkommer minska värdet av din cashback.

Tilläggsförmåner

 • Försäkringar: Vissa cashback-kreditkort inkluderar försäkringar som reseförsäkring, köpskydd och förlängd garanti, vilket kan tillföra extra värde.
 • Bonusar: Kolla in eventuella välkomstbonusar, inledande erbjudanden eller andra specialkampanjer som kan öka kortets värde.

Användarvänlighet

 • Utbetalning av Cashback: Förstå hur och när cashback betalas ut. Är det enkelt att lösa in din återbäring, och finns det begränsningar för hur du kan använda den?
 • Kundservice: God kundservice är viktig, särskilt om du stöter på problem eller har frågor om ditt konto.

Hur mycket cashback kan man få?

Mängden cashback du kan tjäna med ditt kreditkort beror på flera faktorer, inklusive kortets cashback-procent, dina spenderingsvanor och eventuella begränsningar eller tak som kortutgivaren kan ha satt. Här utforskar vi de olika aspekterna som påverkar hur mycket cashback du faktiskt kan tjäna:

Cashback-Procent

Det mest grundläggande är att titta på cashback-procenten som kortet erbjuder. Vissa kort ger en fast procent på alla köp, medan andra erbjuder högre procent på specifika kategorier som matvaror, resor eller bensin.

Spenderingsvanor

Dina personliga spenderingsvanor spelar en stor roll i hur mycket cashback du kan ackumulera. Ju mer du spenderar, desto mer cashback tjänar du, förutsatt att du betalar av ditt saldo varje månad och undviker räntekostnader.

Bonuskategorier och Tak

Många kort erbjuder extra cashback i vissa kategorier. Men var medveten om att vissa kort har ett tak för hur mycket cashback du kan tjäna inom dessa bonuskategorier.

Ett tak på cashback innebär att du bara tjänar en högre cashback-procent upp till en viss spenderingsgräns. Efter det kan cashback-procenten minska.

Årsavgifter

Om ditt cashback-kreditkort har en årsavgift, måste du subtrahera den kostnaden från den totala årliga cashbacken för att få den faktiska vinsten. Om årsavgiften är högre än den årliga återbäringen, kanske kortet inte är värt det.

Exempelberäkningar

 • Om du spenderar 50 000 kr på ett år med ett kreditkort som erbjuder 1,5 % cashback på alla köp, skulle du tjäna 750 kr i återbäring.
 • Om samma kort har en årsavgift på 300 kr, blir din faktiska återbäring 450 kr.

För att maximera din cashback är det klokt att välja ett kort som matchar dina största utgiftskategorier och ha en strategi för dina inköp. Dessutom är det viktigt att alltid betala av ditt saldo i sin helhet varje månad för att undvika att räntekostnader äter upp dina cashback-belöningar.

Tips för att maximera cashback

För att få ut mesta möjliga av ditt cashback kreditkort finns det flera strategier du kan tillämpa. Här är några tips som kan hjälpa dig att maximera din cashback.

 1. Välj rätt kort. Välj ett kreditkort som erbjuder hög cashback på kategorier där du spenderar mest. Om du till exempel spenderar mycket på matvaror, välj ett kort som erbjuder extra cashback på just den kategorin.
 2. Utnyttja bonuskategorier. Om ditt kort erbjuder högre cashback i roterande kategorier, planera dina inköp så att de sammanfaller med dessa perioder. Detta kan kräva lite förplanering, men det kan betydligt öka din återbäring.
 3. Håll koll på gränser och tak. Var medveten om att vissa kort har ett tak för hur mycket cashback du kan tjäna under en viss period. Se till att du känner till dessa gränser och planera dina inköp därefter.
 4. Använd kortet för alla köp. För att maximera din återbäring, använd ditt cashback-kreditkort för alla tänkbara köp, inklusive dagligvaror, bensin, restaurangbesök och även mindre inköp. Detta kan snabbt lägga till betydande belopp i cashback.
 5. Kombinera med andra rabatter och erbjudanden. Du kan ofta kombinera cashback från ditt kreditkort med andra rabatter, kuponger eller lojalitetsprogram. Detta kan leda till dubbla besparingar: du får rabatt vid köptillfället och tjänar cashback på köpsumman.
 6. Betala räkningar med ditt kort. Betala dina regelbundna räkningar med ditt cashback-kort om möjligt. Detta inkluderar allt från mobilabonnemang till försäkringar. Det är dock viktigt att kontrollera att det inte tillkommer extra avgifter för dessa transaktioner.
 7. Betala av saldot varje månad. För att cashback ska vara fördelaktigt, är det avgörande att du betalar av hela ditt saldo varje månad för att undvika räntekostnader, som annars kan upphäva fördelarna med återbäringen.

FAQ

Vanliga frågor och svar om cashback kreditkort

Cashback på kreditkort innebär att du får tillbaka en viss procent av de pengar du spenderar när du använder kortet. Denna återbäring kan vara i form av kontanter eller krediter på ditt kreditkortskonto.

Det beror på kortet. Vissa cashback kreditkort erbjuder återbäring på alla köp, medan andra endast ger cashback på specifika kategorier eller hos utvalda handlare.

Ja, vissa kreditkort har en maximal gräns för hur mycket cashback du kan tjäna under en viss period eller inom vissa kategorier.

Det varierar mellan olika kreditkort. Vissa betalar ut cashback månadsvis, medan andra kan göra det årsvis eller när du har nått en viss tröskel.

I de flesta fall betraktas cashback inte som inkomst, utan som en rabatt, och är därför inte skattepliktig. Dock kan det vara bra att konsultera med en skatteexpert om du är osäker.

Gnm. bedømmelse 5 / 5. Stjerner: 1

Ingen bedømmelser endnu