Kreditkortland stjerner

KreditKortLand.se finansieras via annonslänkar - Läs ansvarsfriskrivning

Kreditkort med bonus

Jämför de bästa kreditkort med bonus

Author: Kristian Ole Roerbye

Skriven av

Kristian

Reviewer: Frederik

Granskad av

Frederik Nielsen

Jämför kreditkort enkelt och snabbt

Säker och pålitlig ansökningsprocess

Skräddarsydda rekommendationer av kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

banknorwegian kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

*Räkneexempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

Utforska världen av kreditkort med bonus, där varje köp belönas med poäng, rabatter eller till och med pengar tillbaka. Oavsett om du drömmer om att spara för nästa resa, unika upplevelser eller att minska månadens faktura, finns det ett bonuskreditkort som passar just dina behov.

Vi presenterar en guide till de bästa bonuskorten på marknaden, inklusive populära val som Bank Norwegian-kortet, känt för sina generösa poäng på alla köp och förmånliga villkor utan årsavgifter eller uttagsavgifter. Upptäck hur du kan göra dina vardagliga inköp till belöningar och välj det kort som maximerar dina fördelar.

Table of Contents
 1. Jämför de bästa kreditkort med bonus
 2. De bästa kreditkorten med bonus 2024
 3. Vad innebär bonus på ett kreditkort?
 4. Vem bör välja ett bonuskreditkort?
 5. Maximera dina belöningar med bonuskreditkort
 6. Välja rätt bonuskort: Viktiga överväganden
 7. Vanliga missuppfattningar och nackdelar med bonuskreditkort
 8. FAQ

De bästa kreditkorten med bonus 2024

Bank Norwegian Kreditkort

banknorwegian kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

re:member flex

remember flex kreditkort utan årsavgift
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Resurs Classic

Resurs-Classic-kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Räkneexempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm.avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Northmill Kreditkort

northmill-kreditkort
ANSÖK NU

Affiliate link

Exempel: För en kredit på 50 000 kr med 12,9 % årlig ränta (rörlig) över ett år med 12 amorteringar, en uttagsavgift på 195 kr och en månatlig administrativ avgift på 19 kr är det totala beloppet som ska återbetalas 53 999 kr (4 500 kr) per månad) och den effektiva räntan 15,4 %

Vad innebär bonus på ett kreditkort?

När vi talar om bonus på ett kreditkort refererar vi till de belöningar och förmåner som kortinnehavare får som en del av användningen av deras kort. Dessa bonusar skiljer sig från andra typer av belöningskort genom sina specifika erbjudanden och hur de ackumulerar värde för användaren.

Ett bonuskreditkort ger dig poäng, miles eller kontant återbäring baserat på dina inköp. Till skillnad från vanliga belöningskort, som kanske fokuserar på bredare kategorier eller har mer varierande belöningsstrukturer, tenderar bonuskort att ha en mer direkt och förutsägbar belöningsmekanism.

De poäng eller den kontant återbäring du tjänar kan sedan användas på ett flertal sätt, beroende på kortets program. Det kan inkludera allt från att lösa in poängen för resor, handla specifika produkter, få rabatter på framtida köp, eller till och med minska din månatliga kreditkortsfaktura.

Det som gör bonuskort unika är deras fokus på att maximera belöningarna från dina vardagliga utgifter. Vare sig det är matköp, bränsle, eller shopping, ger bonuskreditkort dig möjligheten att få mer för dina pengar genom att omvandla rutinmässiga utgifter till värdefulla förmåner.

Genom att förstå hur bonusprogrammet på ditt kreditkort fungerar kan du optimera dina utgifter för att samla in maximalt med poäng eller återbäring, vilket gör ditt kreditkort till ett kraftfullt verktyg för både dagliga inköp och långsiktiga besparingar.

Vem bör välja ett bonuskreditkort

Vem bör välja ett bonuskreditkort?

Bonuskreditkort är utformade för att belöna användarna för deras spendering, men de passar inte alla. Att förstå om ett bonuskreditkort är rätt för dig beror på dina spenderingsvanor och finansiella mål.

Här är några överväganden för att avgöra om ett bonuskreditkort passar dig.

Frekventa konsumenter

Om du använder ditt kreditkort regelbundet för vardagsinköp, kan ett bonuskreditkort vara idealiskt. Ju mer du spenderar, desto mer bonus kan du ackumulera, vilket kan omvandlas till betydande belöningar över tid.

Målmedvetna sparare

För personer som har specifika sparande mål, som att samla poäng för en resa eller för att få rabatter på framtida köp, kan ett bonuskreditkort erbjuda en väg att uppnå dessa mål snabbare.

Kategorispecifika spenderare

Vissa bonuskreditkort erbjuder högre poäng eller cashback i specifika kategorier som mat, bensin, eller resor. Om dina utgifter är höga inom en viss kategori kan ett sådant kort maximera dina belöningar.

De som uppskattar flexibilitet i belöningar

Om du föredrar flexibiliteten att välja hur du använder dina ackumulerade poäng eller kontanter, kan ett bonuskreditkort ge den mångsidigheten.

Kreditkortsbalanserare

Om du tenderar att betala av ditt kreditkortssaldo i tid varje månad, kan du dra full nytta av bonuskreditkortets förmåner utan att oroa dig för höga räntekostnader.

Det är viktigt att noggrant utvärdera de olika bonuskreditkorten och deras belöningsprogram för att hitta ett som passar dina behov. Att förstå de finstilta villkoren, som bonusgränser och kvalificeringskrav, samt eventuella avgifter som kan äta upp dina belöningar, är också avgörande för att göra ett välgrundat val.

Maximera dina belöningar med bonuskreditkort

För att få ut mesta möjliga av ditt bonuskreditkort finns det olika strategier och tips du kan följa. Här är några vägar för att optimera insamlingen av bonuspoäng och maximera värdet av de poäng du tjänar.

 1. Känn till ditt kort: Förstå de specifika reglerna för ditt bonuskreditkort, inklusive hur poäng samlas, vilka köp som är berättigade till högre poäng, och om det finns någon tidsbegränsning eller utgångsdatum för poängen.
 2. Använd kortet strategiskt: Rikta dina vanligaste och största inköp till ditt bonuskreditkort, särskilt i kategorier där du tjänar mest poäng. Se dock till att inte spendera mer än du kan betala tillbaka för att undvika räntekostnader.
 3. Ta vara på bonuskategorier: Om ditt kort erbjuder extra poäng inom vissa kategorier eller under vissa tidsperioder, planera dina köp för att sammanfalla med dessa erbjudanden.
 4. Nyansvändarbonusar: Många kreditkort erbjuder särskilda bonusar för nya användare. Se till att du uppfyller kraven för att få dessa bonuspoäng, vilket ofta innebär att nå en viss spenderingsgräns inom en bestämd tidsperiod.
 5. Kombinera kort: Överväg att använda flera bonuskreditkort där varje kort maximerar dina poäng i olika spenderingskategorier. Var dock medveten om att hantera flera kort kräver god organisering för att hålla koll på olika villkor och förfallodagar.
 6. Inlösen av poäng: Var medveten om de olika sätten du kan lösa in dina poäng på. Välj det inlösenalternativ som ger högst värde, vare sig det är resor, produkter, presentkort, eller att minska din kreditkortsfaktura.
 7. Övervaka ditt konto: Håll regelbundet koll på ditt poängsaldo och transaktioner för att säkerställa att du får alla poäng du är berättigad till och att det inte finns några felaktiga avgifter.

Genom att använda dessa strategier kan du effektivt öka ditt poängsaldo och utnyttja dina bonuspoäng för att spara pengar och få tillgång till värdefulla belöningar.

Välja rätt bonuskort: Viktiga överväganden

Att välja rätt bonuskreditkort är ett beslut som kan påverka dina finanser och hur du samlar och använder poäng eller belöningar. Här är några viktiga faktorer att överväga när du väljer det bästa bonuskortet för dig:

Årsavgifter

Bedöm om årsavgiften för ett bonuskort är värt de förmåner och poäng du kan tjäna. Ett kort med hög årsavgift bör erbjuda proportionellt höga belöningar eller förmåner som rättfärdigar kostnaden.

Bonustak

Vissa kort har en gräns för hur mycket bonus du kan tjäna under en viss period. Se till att du förstår dessa begränsningar och väljer ett kort som passar din spenderingsnivå.

Jämföra olika kort

Se över olika bonuskort för att jämföra deras belöningsstrukturer, bonuskategorier och hur lätt det är att tjäna och lösa in poäng. Tänk på hur väl varje korts förmåner matchar dina spenderingsvanor.

Belöningsstruktur

Förstå hur bonuspoäng samlas på varje potentiellt kort. Vissa kort erbjuder platta belöningsrater på alla köp, medan andra ger högre poäng för specifika kategorier som mat, resor eller bensin.

Inlösenalternativ

Kontrollera hur flexibla inlösenalternativen är. Ett bra bonuskort bör erbjuda flera sätt att använda dina poäng, inklusive resor, varor, presentkort eller till och med som krediter på ditt kontoutdrag.

Extra förmåner

Utöver bonuspoängen, se vilka andra förmåner kortet erbjuder som kan vara av värde för dig, som reseförsäkringar, köpskydd, eller tillgång till evenemang.

Kreditkortsbedömningar och recensioner

Använd kreditkortsbedömningar och användarrecensioner för att få en bredare bild av kortets fördelar och nackdelar. Andras erfarenheter kan ge insikt i kortets värde i praktiken.

Genom att noggrant väga dessa faktorer mot dina personliga behov och ekonomiska mål kan du hitta ett bonuskreditkort som inte bara belönar dig för dina inköp utan också passar din ekonomiska livsstil.

Vanliga missuppfattningar och nackdelar med bonuskreditkort

Bonuskreditkort kan verka lockande med sina erbjudanden om belöningar och poäng, men det finns viktiga nackdelar och missuppfattningar att vara medveten om. Här utforskar vi några vanliga aspekter där bonuskreditkort inte alltid lever upp till förväntningarna.

Missuppfattning: Bonuspoäng är alltid lika med kontanter

Många tror att bonuspoäng är lika värdefulla som kontanter, men värdet av poäng kan variera kraftigt beroende på hur de löses in. Vissa inlösenalternativ kan erbjuda mycket lägre värde än andra.

Nackdel: Höga årsavgifter

Bonuskreditkort kommer ofta med höga årsavgifter, och om du inte använder kortet tillräckligt för att maximera bonuspoängen, kan avgiften uppväga de förmåner du får.

Missuppfattning: Det är lätt att tjäna och lösa in bonuspoäng

Det kan vara mer komplicerat än det verkar att tjäna och framför allt lösa in poäng, med olika regler och begränsningar som kan göra processen utmanande.

Nackdel: Krav på hög spendering

För att dra nytta av de största bonusarna måste du ofta uppfylla höga spenderingskrav, vilket kan uppmuntra till mer konsumtion än vad som är finansiellt hälsosamt.

Missuppfattning: Alla bonuskort är likvärdiga

Alla bonuskreditkort är inte skapade lika. De erbjuder olika belöningsstrukturer, bonusnivåer och extra förmåner, vilket gör att vissa kort passar bättre för vissa konsumenter än andra.

Nackdel: Påverkan på din kreditvärdighet

Att ansöka om och använda flera kreditkort för att jaga bonuspoäng kan påverka din kreditvärdighet negativt, särskilt om du inte hanterar dina kort och saldon ansvarsfullt.

Missuppfattning: Bonuspoäng har inget utgångsdatum

Många är inte medvetna om att deras bonuspoäng kan löpa ut eller förverkas under vissa omständigheter, som inaktivitet på kontot eller avslutande av kortet.

Genom att förstå dessa nackdelar och vanliga missuppfattningar kan du fatta mer informerade beslut om huruvida ett bonuskreditkort är rätt val för din ekonomiska situation och hur du kan använda det på bästa sätt.

FAQ

Vanliga frågor om bonuskreditkort

Ett bonuskreditkort är ett kort som erbjuder poäng, miles eller kontant återbäring baserat på dina köp, vilka sedan kan lösas in mot olika typer av belöningar.

Du tjänar poäng genom att använda ditt kreditkort för kvalificerade köp enligt de regler och villkor som ditt kortutgivande företag fastställt.

Ja, på vissa bonuskreditkort kan poängen löpa ut efter en viss tidsperiod eller vid inaktivitet på kontot.

Många bonuskreditkort har en årsavgift, men det finns också kort utan årsavgift. Avgiften beror på kortets erbjudanden och förmåner.

Ja, du kan förlora dina poäng om du inte följer kortets villkor, som att missa betalningar eller stänga ditt konto.

Gnm. bedømmelse 0 / 5. Stjerner: 0

Ingen bedømmelser endnu